Den nya tiden är nu.

Mitt namn är Anna-Lena och är psykolog men har inte arbetat de sista 17 åren pga hälsoskäl. Har tidigare skrivet bloggen “Et liv å leve”.

Jag trodde jag var helt färdig med bloggandet, men nu sitter hag här med en helt ny blogg. Livet placerar på vägar vi inte anade att vi skulle gå på, på gott och på ont. Jag har gått på keto diet sedan slutet på april. Det är en spännande resa.

Jag går inte bara ned i vikt, utan jag upplever det som en detox. Det är mycket som kroppen arbetar med nu. Den detoxar, släpper på fått, och reparerar. Därför är det en fördel att göra för mycket nu, och jag märker det på energinivån tidvis.
Efter knappt 4 veckor hade mitt kolesterol gått ned 3 steg. Vad händer egentligen i kroppen när man går på keto? Det är bara en sak att göra, och det är att söka mer information.
När jag var i Sverige i började jag leta efter bra böcker om keto, och samtidigt snubblade jag över några böcker om antiinflammatorisk livsstil. Jag tänkte blogga om dem, bland annat.

När jag fick veta att jag levt med en tandrotsinflammation i många, många år, utan att det gav utslag på blovproverna, blev det en stor ny insikt! Den utdragna tanden var synligt var på tandroten! Tandläkaren gav mig en mycket medkännande blick och sa till mig att jag måste ha ett väldigt dåligt allmäntillstånd. Ja, det stämde allt för gott! Jag hade dålig livskvalitet, och hade mist kontakten med många släktingar och vänner på grund av att jag inte orkade hålla kontakten .

Därför blev det också kollaps när jag försökte mig på att träna. Det var många brickor som föll på plats. Jag måste än idag, 9 år senare tänka på hur jag ska hushålla med min energi. Kroppen fick stryk av att ha en inflammation i många, många år.

Men nu fokuserar jag på vad jag kan göra för att få att få mest ut av dagarna. Därför blir en antiinflammatorisk livsstil väldigt intressant för mig.

2 veckor innan tanden blev utdragen sökte jag kontakt med privatläkare och undrade om jag hade en infektion i kroppen. Det var ingenting som visade på det. Det visade att inflammationen gick under radaren och hur ska man då bli behandlad för att bli frisk?

Jag tror en sådan tandrotsinflammation kan gå under radaren på röntgen, och då står man där.

En tandrotsinlammation kan ställa till mycket oreda i kroppen och kan i värsta fall leda till blodförgiftning.

Därför är jag extra intresserad i att lära mig om vad man kan göra för att minska på inflammation i kroppen. Då är det extra intressant för att fokusera på kost och hälsa.

Min tanke är att denna blogg ska handla om små ting som man kan göra för att få en bättre livskvalitet, eller i bästa fall bli friskare.

Det kommer att ta lite tid, eftersom mina krafter är begränsade. Men det blir en ren inspiration.

Min tidigare blogg finns kvar, “Et liv å leve” om någon önskar att läsa den.
Där skrev jag mycket om patientperspektivet i sjukvården och i samhället. Jag är, som sagt, psykolog och hade mycket på hjärtat om ME. Nu har jag lagt det bak mig.

Vem kan ha nytta av att lära sig om antiinflammatorisk livsstil och antiinflammatorisk mat? Jag tror alla som är intresserad av sin hälsa, där intuitionen säger oss att vi sliter i vardagen och där man önskar att förebygga sjukdom så gott det går. Forskare har börjat koppla inflammation till både somatiska och psykiatriska sjukdommar som till exempel diabetes, hjärt-kärlsjukdommar, demens, depression och psykos. Det blir därför mycket intressant att följa forskare och special intresserade läkare. Detta är något som som är extra spännande att följa med på. Och kanske är intressant för dig också!

Nu blir fokus på antiinflammatorisk livsstil. Det ska bli spännande att se vad det handlar om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: